Wij zijn op zoek naar een nieuwe locatie om het funerarium uit te breiden met een aula en parking. Daardoor staat het huidige gebouw te koop.
Ondertussen blijven wij WEL verder onze diensten aanbieden in het huidige funerarium.
Wij blijven bereikbaar 7/7 en 24u/24u.

Crematorium Kortrijk schenkt 18.500 euro aan thuiszorgproject

Het crematorium van Kortrijk schenkt een bedrag van 18.539,07 euro aan Koester, een thuiszorgproject van de vzw Kinderkankerfonds. Prof. Dr. Yves Benoit, de bezieler van Koester, kwam de cheque persoonlijk in ontvangst nemen.

Bij een crematie komen vaak wat metaalresten vrij: prothesen en orthomedische implantaten, spijkers uit lijkkisten, soms ook minieme restjes edelmetalen. Alle metalen worden vakkundig verwijderd uit de crematieassen, en verder geselecteerd en gerecycleerd. Elk jaar brengen deze edelmetalen en de recyclage ervan geld op.

Per crematorium wordt een bedrag geschonken aan een goed doel, soms meerdere goede doelen wanneer het bedrag gesplitst wordt. Op die manier geven crematoria terug aan de maatschappij.

Bron : UitvaartPRO.be

Op zoek naar nieuwe locatie

Wij zijn op zoek naar een nieuwe locatie om het funerarium uit te breiden met een aula en parking. Daardoor staat het huidige gebouw te koop. Ondertussen blijven wij WEL verder onze diensten aanbieden in het huidige funerarium. Wij blijven bereikbaar 7/7 en 24u/24u.

Crematorium Kortrijk schenkt 18.500 euro aan thuiszorgproject

Dit is de samenvatting van het nieuwsbericht